2009-02-08

KRÄKLORNA VINER I LUFTEN, HALELUUUUJA!

Rubriken kan med fördel sjungas till samma melodi som den förskräckliga "Änglarna sjunger i Himlen" (nr 333).

I fredags gick ju som bekant 9 av Svenska kyrkans biskopar (inte "Nio av Sveriges biskopar" som den freudianska felsägelsen löd i SVT:s Rapport) ut med ett gemensamt uttalande där man markerade för ett avsägande av vigselrätten från Svenska kyrkans sida. Nu har således, igår för att vara exakt, de övriga fyra biskoparna gjort ett motdrag där de försvarar den nuvarande knähundsslavandet inför Svenska staten. Dessa fyra biskopar är: +Martin Lind i Linköping, +Erik Aurelius i Skara, +Tony Guldbrandzén i Härnösand och +Thomas Söderberg i Västerås. Den förväntade femte, han som på bilden verkar ha missat kameran, ++Anders ... nånting, är som vanligt tyst. Det är väl lika bra det.

"Flera av oss som helhjärtat bejakar samkönade äktenskap har inga problem med att låta dem vigas i kyrkan. Nu gäller det att markera samhörighet med både särkönade och samkönade par som vill att den kyrkliga akten ska vara den egentliga vigselakten."

Skriver de fyra. Och så tillfogar de tjafset om att präster skall få välja om de vill viga eller ej, så att ingen handling skall kränka deras samveten. Men sådana löften kommer man inte hålla! Rena samveten har vi hört talas om förr...

Det är dock ett sundhetstecken att biskoparna äntligen brutit sin falska enhetsfasad. Detta visar på att Svenska kyrkan har liv, att det finns hopp för, och kanske snart också plats för, klassisk kristendom. Vi får hoppas att kräkelfighten håller i sig!

2 kommentarer:

Jim sa...

Jag upplever den här bloggen så som om den driver en tes som inte redovisas. När något utpekas som "dåligt" osv så är det oklart vilken måttstock som används. Jag menar att det är lätt att vara opponent så länge man själv inte är tydligt med sin tes, det är lätt men inte särskilt ärligt.

Skriv vad du tycker, istället för vad du inte tycker.

Kyrkliga Betraktelser sa...

Ja, hur skall man svara på det här... tack för tipset. Det finns en poäng i din kritik. Vad man dock kan lita på när man läser denna blogg är att utgångspunkten är katolsk tro. Vad gäller äktenskapet är utgångspunkten att detta är ett oföränderligt sakrament instiftat av Gud för man och kvinna.